Yoga
Zenyoga


Kako vje┼żbati

Kako se ve─çina prostora u kojima odr┼żavamo treninge zenyoge iznajmljuje po satu, i te┼íko je dobiti dva termina zaredom - osobito je to slu─Źaj u Zagrebu - tako su i grupe naj─Źe┼í─çe mje┼íovite. To zna─Źi da u njima ima i po─Źetnika i naprednijih studenata. Ponekad se takav sastav grupe ─Źini preprekom za ozbiljniji rad, me─Ĺutim isto je tako va┼żno znati da se pojedina vje┼żba mo┼że izvoditi na razli─Źitim razinama, tako da i mla─Ĺi i stariji - uz dobroga u─Źitelja koji ─çe im ukazati na ┼íto da obrate pa┼żnju - mogu izvoditi isti sklop vje┼żbi, i imati od njih podjednake koristi. U nekim su grupama po─Źetnici i napredni razdvojeni. Tako se naj─Źe┼í─çe radi i na seminarima, a posebni se satovi organiziraju za polaznike ┼íkole zenyoge, kao i za voditelje i u─Źitelje.

Zenyogu vje┼żbamo bosi, u odje─çi koja ne sputava kretanje i po mogu─çnosti je od prirodnoga materijala. Ne koristimo posebne prostirke, no uvijek ste slobodni donijeti ne┼íto na ─Źemu ─çete vje┼żbati osje─çati li da vam je to potrebno. U Zenyoga centru u Zagrebu imamo prostirke za polaznike. Va┼żan element vje┼żbanja je ti┼íina. Ne koristimo glazbu kao zvu─Źnu pozadinu i ne palimo miri┼íljave ┼ítapi─çe. Ozra─Źjem vanjske mirno─çe nastojimo omogu─çiti okretanje pa┼żnje prema sebi, stvaranje unutarnjeg mira i opu┼ítenosti.

Odlu─Źite li se oku┼íati u zenyogi, najbolje je da do─Ĺete u grupu koja vam po smje┼ítaju najvi┼íe odgovara i odvje┼żbate jedan trening, jer izravno iskustvo vje┼żbanja re─çi ─çe vam mnogo vi┼íe od njegovog najpotankijeg opisa. Jedan trening obi─Źno traje oko sat i pola. Znajte da vam je prvi, ogledni trening besplatan pa iskoristite tu mogu─çnost i - krenite!

Za vje┼żbanje se pla─ça mjese─Źna ─Źlanarina koja nije ista u svim grupama, i kre─çe se od 200 do 300 kn. U─Źenici, studenti, umirovljenici i nezaposleni u svim grupama imaju popust, a drugi i svaki sljede─çi ─Źlan iste obitelji ima popust od 30%.