Yoga
Zenyoga


Ĺ kola za uÄŤitelje zenyoge

Budistički centar u Zagrebu i Zenyoga udruga objavljuju da će šestu generaciju polaznika škole za učitelje zenyoge upisivati tijekom jeseni 2017., s planiranim početkom predavanja u veljači 2018.

Naša je škola registrirana pri Yoga Allianceu na razini od 500 sati, i to kao prva u Hrvatskoj. Do sada ju je pohađalo više od 100 polaznika, a uspješno završilo preko 40. Zahtjevna je i traži ozbiljnu posvećenost.

Škola je od samoga početka zamišljena u dvije razine. Kao prvo, u njoj se izlaže jasna i strukturirana obrazovna građa, svladavanjem koje se polaznici mogu osposobiti za podučavanje yoge, discipline neosporne zdravstvene i duhovne vrijednosti.

Program škole, međutim, nije usmjeren samo na stjecanje znanja i iskustva u raznim područjima yoge, već i na otkrivanje dubljih slojeva vlastite prakse yoge i na poticanje nove razine osobnog duhovnog razvoja. Pored napornoga vježbanja, stjecanja fizičke sposobnosti i usvajanja tehničkog znanja, vježbati zenyogu podrazumijeva razvijanje izvjesne senzitivnosti, suosjećanja i dubljega razumijevanje vlastite prirode.

Zbog toga polaznici škole prolaze i kroz zahtjevni duhovni trening kineskoga chan budizma. U onom konačnom smislu ovladati zenyogom znači dosegnuti zen ili chan iskustvo, iskustvo dubokoga suosjećanja i razumijevanja, a biti učitelj zenyoge znači voditi druge ka tom iskustvu.

Za detalje pišite na info@zenyoga.hr.